Kørekortforløb

Oversigt over et kørekortforløb hos Brøndby Køreskole

1. Introduktion

Du møder første gang til en gratis introduktion den dag du har tilmeldt dig holdstart. Her får du en grundig introduktion om forløbet samt en række praktiske informationer.

Du kan starte på undervisningen, når du er 16 år og 9 måneder.

2. Teoriundervisning

Teoriundervisningen foregår mandag, tirsdag, onsdag og søndag på en fast ugedag i vores lokaler i Brøndby, Ishøj, Bryggen og Måløv. Du skal komme til teoriundervisning én gang om ugen, det indebærer, at det typisk tager omkring 8 uger at gennemføre teoriundervisningen.

Et fuldt forløb fra start til du står med kørekortet i hånden, tager det typisk 3-4 måneder.

3. Manøvrebane

Manøvrebanen er første gang du skal sætte dig i en bil og køre selv. Dette kaldes også populært for kravlegården, hvor du får dit første møde med bilen og får mulighed for i trygge rammer at lære at betjene bilen.

Vi benytter SKA (stor københavns køreteknisk anlæg) som manøvrebane og du afhentes på køreskolen efter aftale og køres ud til manøvrebanen. Undervisningen varer 4x 45 min. og efter endt undervisning bliver du kørt tilbage til køreskolen. Transport til og fra manøvrebanen er gratis.

4. Køretimer

De første køretimer på almindelig vej finder sted, efter at du har været på manøvrebane. Du starter med at køre nogle lette ruter, hvor du får mulighed for at blive godt kendt med, at betjene bilen så du føler dig godt tryg med, at færdes i trafikken.

Herefter stiger sværhedsgraden gradvist frem til køreprøven. Du kører 2 kørelektioner pr. gang, som er 2×45 minutter.

5. Førstehjælp

Det er et lovkrav, at alle lærer trafikrelateret førstehjælp. Vi samarbejder med nogle af landets bedste instruktører. Du kan bestille og få nærmere information hos din kørerlærer.

Har du i forvejen et færdselsrelateret førstehjælpsbevis, må det højst være 12 mdr. gammelt.

6. Teoriprøve

Når du haft de lovpligtige 29 teorilektioner og 14 køretimer kan du gå til teoriprøven, som afholdes af politiet. I den forbindelse skal du betale stempelafgift til politiet på 600 kr.

Vi sender dig naturligvis først op til teoriprøven, når vi mener, at du har en god chance for at bestå den.

7. Glatbane/køreteknisk anlæg

Som afslutning på køreundervisningen skal du på et køreteknisk anlæg i 4×45 min. Vi benytter KAS (køretekninsk anlæg sjælland), som har et af Danmarks mest moderne anlæg, hvor erfarne instruktører står klar til at modtage dig. Vi sørger for transport til og fra køreteknisk anlæg.

På glatbanen lærer du at håndtere nødsituationer ligesom du bliver bekendt med, hvordan årstidernes forskellige vejrforhold kræver ekstra opmærksomhed. Transport til og fra køreteknisk anlæg er gratis.

8. Køreprøve

Når du har bestået din teoriprøve, været på glatbane og har haft mindst 16 kørelektioner på almindelig vej, kan du komme til den praktiske køreprøve, men vi sender dig ikke til køreprøven før vi føler os sikre på, at du har en god chance for at bestå den. Man skal være fyldt 17 år før man kan gå til køreprøve.

OBS Hvis du vælger kørekort med automatgear, må du kun køre bil med automatgear.

Tilmeld dig et hold

For Brøndby Køreskole, er det en naturlig ting, at køreskolens elever skal føle sig trygge og velkomne under hele kørekort forløbet. Vi tager hånd om dig som elev, og går meget op i hvorvidt du føler dig godt tilpas når du skal tage kørekortet – dette er ét af vores mange mål at opnå med dig som elev.

Tilmeld dig et hold i dag, læs mere om køreskolen eller se vores priser og pakker.

Vil du gerne tilmelde dig et hold?

Vi har holdstart i alle vores afdelinger

Find den dato der passer dig bedst og tilmeld dig direkte her på hjemmesiden.